Over Covering

Nv Covering is gestart in 1994 te Ingelmunster, als toeleveringsbedrijf van lakken en vernissen aan meubel- en interieurbedrijven. Door een steeds grotere vraag naar het aanmaken van specifieke kleuren en vooral een snelle service hierbij, zijn we in 2003 verhuisd naar de industriezone Mandeldal in Izegem en hebben we dan ook fors geïnvesteerd in de inrichting van het labo. Eender welke beits, effen lak, structuurlak of welke afwerking dan ook kunnen we in een heel korte tijd voor u aanmaken. Op staal of volgens kleurenkaart.

Covering is gestart met de focus op industrie- en meubellakken. We zijn hoofdverdeler in Benelux voor Sirca coatings en Polistuc, merken die kwalitatief behoren tot de wereldtop. Met Bernardo Ecenarro en PLP coatings erbij kunnen we u een heel brede waaier aan oplossingen bieden.

Later kwam caparol erbij om de schilder en particulier te kunnen ondersteunen met bouwverven. Alsook de toebehoren : 3M, storch, wiltec, Tesa, Sia, parabond, aguaplast, leco reno, … Ondertussen hebben we ook Blanchon, rubio en ciranova om de vraag naar houtproducten te ondersteunen.

Sinds 2016 is er ook raamdecoratie bijgekomen. Met Domus Lumina kunnen we een mooi product aan eerlijke prijs aanbieden. Onze focus ligt op persoonlijk advies, snelle service, perfecte kleuren en correcte prijzen.
Afhalingen en service kan in de winkel in Izegem. Covering heeft ook een servicecenter in Nederland, nl. Prolak BV.